Eerste bekercross een feit

26-04-2014 | De eerste bekercross van ‘Vol gas voor zieke kids’ is een feit. Wat een mooie dag vandaag en wat een opkomst van rijders die het allemaal belangrijk vinden dat zieke kinderen ook gewoon mee moeten kunnen doen in alles wat gezonde kinderen ook kunnen.

We willen alle rijders bedanken die de hele dag sportief en vol overgave hebben gereden. Toppers zijn jullie!!

Daarnaast willen we speciaal de MON bedanken voor het sponsoren van de transponders, Marcel voor het geweldige omroepen, RTV Slingeland voor de reportage die vanaf dinsdag te zien is op RTV Slingeland, Peter bedankt voor je always amazing photos, Hans van MX Boost voor de heerlijke Boost, Sven van jewebmaster...

Lees verder

Podiumplek voor Jarno Paascross Gouda

22-04-2014 | Er waren 27 inschrijvingen bij de 65cc op de Paascross in Gouda. Grote en kleine wielen reden bij elkaar. 12 kleine en 17 grote wielen.

Jarno had de derde trainingstijd neer gezet.

1ste manche: Jarno had een slecht nummertje en moest eigenlijk op de tweede rij of het slechtste plekje aan de binnenkant van het starthek gaan staan. Jarno koos voor het laatste.

Was hierdoor erg gebrand op een goede start en maakte dit ook waar. Hij ging als vijfde de bocht in. Rondje na rondje reed hij steeds verder naar voren. Tot hij twee rondjes voor het einde de kopman passeerde en twee bochten verder een foutje maakte en ten val kwam. Stapte snel weer op de motor en wist de schade te beperken en als derde te finishen.

2de manche: Het ‘slechte’ plekje aan het starthek was hem toch wel be...

Lees verder

Cross ADAC Grevenbroich

21-04-2014 | Tweede paasdag werd voor de tweede keer dit jaar de ADAC gereden door het team. Allemaal vroeg uit de veren en sommige teamleden hadden zelfs overnacht in Grevenbroich want om 8.00 uur begon de training. Met de slaapkuikens nog in de ogen stonden Ilja, Calvin, Ruben, Mack, Sasha, Robin, Gabriël en Ticho (had voor deze dag een wildcard) aan de start. De baan lag er erg mooi bij. Na de training konden eindelijk de, van de avond daarvoor gevonden, eieren worden opgegeten. Deze waren vakkundig door de senior Paashaas Rutten verstopt. Met een buik vol eieren begon iedereen aan de starttraining. Dit feit legde geen windeieren want 5 leden zaten met hun tijd bij de eerste tien. Ilja voorop met plaats vier...

Lees verder

Streekcross VAMAC Varsseveld

20-04-2014 | Voor de eerste keer dit jaar was er streekcross die werd gehouden op het circuit in Varsseveld.

Om half negen hadden we met enkele teamleden afgesproken. Familie te Vaarwerk had alles al afgezet met linten dus we stonden gezellig bij elkaar. Na het lopen van de baan begon om 09.30 de trainingen. De baan lag er mooi bij. Hard, vlak en de bulten lagen er mooi bij. Varsseveld had er veel aan gedaan om de baan goed en veilig te maken.

Om 12.15 ging de eerste manche (85cc kl w van start) met Robin te Vaarwerk. Robin had helaas niet zo’n goede start en eindigde in de middenmoot. Daarna begon de klasse 85 cc grote wielen. Zowel niet startbewijs houders als startbewijshouders reden hier met elkaar in één klasse.
In deze klasse reden vier leden van het team: Calvin te Vaa...

Lees verder

Tweede clubwedstrijd MACL voor Ticho

16-04-2014 | Zaterdag 12 april had ik mijn tweede clubwedstrijd bij de MACL.

De eerste manche was ik als tweede door de bocht en kwam dus goed weg. De eerste paar rondjes kon ik mijn ritme niet echt vinden en werd ik ingehaald door de nummers 2, 3 en 4. De vijfde man kwam dichtbij, maar ik vond mijn ritme uiteindelijk en reed naar de vierde man.

Met nog twee ronden te gaan zat ik achter de derde man, maar kwam er niet langs. Ik finishte als vierde.

De tweede manche was ik wederom als tweede door de bocht en nu ging het super.

Boris Blanken kwam voorbij, maar ik bleef hem bij en kon hem uiteindelijk na een val inhalen. Boris kwam terug en samen hadden hij en ik een mooie strijd.

Uiteindelijk kwam ik de tweede manche als vierde over de streep.

Tevreden sloot ik de clubwedstrijd af.

Teks...

Lees verder

Team goed vertegenwoordigd op NK Borculo

14-04-2014 | Verschillende leden van het team kwamen zondag 13 april, bij redelijk zonnig weer, in actie voor de Nederlandse kampioenschappen op de crossbaan in Borculo. In de 65cc klasse gingen van start Jarno en Sasha en in de 85cc klasse, Calvin, Ilja, Robin en Mack.

In de eerste manche van de 65cc grote wielen gingen Jarno en Sasha goed van start. Helaas moest deze manche door een ongeval worden afgebroken. Desondanks kwamen Jarno als 13e en Sasha als 2e over de streep.

De eerste manche voor de 85cc kleine wielen, die door het eerdere ongeval later begon, werd gedomineerd door Mack. Na een ingelaste verkenningsronde, gingen Robin en Mack goed van start. Mack wist zijn achterliggende start snel in te halen en finishte als eerste. Robin kwam als 33e over de streep.

Calvin, die uitkwam i...

Lees verder

Nederlanders overheersen op ADAC Veldhoven

13-04-2014 | Zaterdag 12 april was het dan eindelijk zover. De eerste ADAC wedstrijden begonnen. Het Duitse seizoen begon in Nederland op het circuit in Veldhoven.

De dag begon mistig en op de baan was er nauwelijks zicht. Gelukkig begon de zon al snel te schijnen en trok de mist op. Snel inschrijven en klaarmaken voor de training. ADAC heeft eerst een vrije training dan een tijdtraining en altijd een verkenningsronde voor de manches. Tussen de vrije training en de tijdtraining door is er een rennersbespreking. Hier werd het wedstrijdreglement nog eens goed uitgelegd.

Iedereen had een goeie trainingstijd. Ook in de eerste en tweede manche werd er lekker doorgereden door de Nederlanders en door ons team. Eindresultaat was dat vier van de vijf Nederlanders op het podium stonden...

Lees verder

Bekercross 2014

09-04-2014 | Op zaterdag 26 april 2014 organiseert MX Team ‘Vol gas voor zieke kids’ de eerste open bekerwedstrijd. Een bekerwedstrijd met voorop de gedachte om zieke kinderen meer slagkracht te geven zich tegen hun ziekte te wapenen!

Het MX Team bestaat uit rijders die op deze manier aandacht vragen voor ernstig zieke kinderen. Visie van het team is dat zieke kinderen ook ‘gewoon’ mee moeten kunnen doen, met alles wat kinderen bezighoudt. De stichting heeft bijvoorbeeld een eigen kinderambulance met een ligrolstoel. Ouders kunnen deze gebruiken als zij nog leuke dingen willen ondernemen met hun (terminaal) zieke kind, maar dit niet kunnen realiseren omdat het kind bedlegerig is.

Iedereen met een 65 of 85cc en een geldige licentie heten wij van harte welkom in Hal...

Lees verder

Training Boxmeer

30-03-2014 | Op zondag 30 maart had trainer van het “Vol Gas Voor Zieke Kids” team, Gert-Jan Assink, het team uitgenodigd om op het circuit van Boxmeer te komen trainen. Aan het begin van de training vertelde hij even kort over hoe het ging en hoe iedereen (en natuurlijk hijzelf) er voorstaat. Daarna gingen we in een grote kring de spieren oprekken, omdat vele van ons de dag ervoor ook al gereden hadden. Nadat we dit allemaal hadden gedaan gingen we een kwartier voor ons zelf rijden en de baan verkennen. Toen we de baan een beetje kenden, stond Gert-Jan bij de wave om ons het een en ander uit te leggen. Hij vertelde ons dat we met veel meer vaart de wave op moesten komen om daarna te proberen van bult op bult te springen, zodat we een stuk sneller over de wave gingen...

Lees verder

Jeugdig talent uit St. Joost gevraagd voor nieuw crossteam

 

Lees verder