Training Boxmeer

30-03-2014 | Op zondag 30 maart had trainer van het “Vol Gas Voor Zieke Kids” team, Gert-Jan Assink, het team uitgenodigd om op het circuit van Boxmeer te komen trainen. Aan het begin van de training vertelde hij even kort over hoe het ging en hoe iedereen (en natuurlijk hijzelf) er voorstaat. Daarna gingen we in een grote kring de spieren oprekken, omdat vele van ons de dag ervoor ook al gereden hadden. Nadat we dit allemaal hadden gedaan gingen we een kwartier voor ons zelf rijden en de baan verkennen. Toen we de baan een beetje kenden, stond Gert-Jan bij de wave om ons het een en ander uit te leggen. Hij vertelde ons dat we met veel meer vaart de wave op moesten komen om daarna te proberen van bult op bult te springen, zodat we een stuk sneller over de wave gingen. Nadat voor iedereen de uitleg duidelijk was, ging iedereen dit proberen. Aan het begin was het een beetje wennen om andere lijnen te pakken, maar natijd konden we al met een stuk meer snelheid er overheen.

Iedereen had na het rijden dorst, dus besloot Gert- Jan om even een pauze in te lassen, ook zodat hij zelf even de baan beter kon verkennen. Na de pauze had iedereen weer een boel zin om te rijden. Gert-Jan besloot om verder te gaan met het trainen op de springtechniek. Na dat hij iedereen even had bekeken, ging hij uitleggen hoe je zo snel mogelijk over de bult heen kwam. Hij vertelde ons dat we op de top van de bult door onze knieën moesten gaan, hierdoor bleef de motor dichter bij de grond. Toen we dit voor de eerste keer probeerden ging het niet helemaal goed, niet iedereen had goed door wat er moest gebeuren. Daarom stopte Gert-Jan ons even en legde hij het nog een keer uit, zodat het de volgende keer wel goed ging. En dat ging het ook, want natijd had iedereen het goed onder de knie. Omdat Ticho de timing van het door de knieën gaan goed door had, mocht hij het voor de groep voor doen. Toen we allemaal nog een aantal keer de bult geoefend hadden, moesten we drie rondjes staan, zitten met de voeten op de steppen. Onder het rijden konden we al snel merken dat je toch al wel snel de nijging hebt om in de bocht een voet van de steppen te halen. Nadat we deze dingen hadden gedaan hebben we weer een korte pauze gehouden.

Na de pauze gingen we trainen op de bochten. In het circuit van Boxmeer liggen een aantal mooie bochten, en daarom konden we hier ook mooi op trainen. Gert-Jan vertelde ons dat we voor de bocht moesten zorgen dat we alles goed hadden, zowel versnelling als snelheid zodat we in het begin van de bocht konden gaan zitten en met een straal gas door de bocht konden gaan. Aan het begin lag de bocht nog een beetje hoekerig, maar nadat iedereen de bocht mooi doorging, kwam er een mooie ronde lange wal in. Na het bochtenwerk hebben we weer een kleine pauze gehad, maar omdat we konden rijden tot maximaal 16:00 uur, moesten we al weer snel op de motor. Gert- Jan had het een en ander klaar gezet om te gaan trainen met de voorrem.

Hij liet de groep duidelijk het verschil zien van het remmen met de achterrem en met het remmen van de voorrem. Hieruit kon je zien dat je met de voorrem veel later kunt remmen, en dat je met de achterrem een heel stuk door glijdt. Na het rijden met de voorrem, zat de training er op.

Het was een super geslaagde dag en alle “Vol Gas Voor Zieke Kids” rijders gaven hun volle 100% inzet.

Tekst: Ruben Koskamp