Team goed vertegenwoordigd op NK Borculo

14-04-2014 | Verschillende leden van het team kwamen zondag 13 april, bij redelijk zonnig weer, in actie voor de Nederlandse kampioenschappen op de crossbaan in Borculo. In de 65cc klasse gingen van start Jarno en Sasha en in de 85cc klasse, Calvin, Ilja, Robin en Mack.

In de eerste manche van de 65cc grote wielen gingen Jarno en Sasha goed van start. Helaas moest deze manche door een ongeval worden afgebroken. Desondanks kwamen Jarno als 13e en Sasha als 2e over de streep.

De eerste manche voor de 85cc kleine wielen, die door het eerdere ongeval later begon, werd gedomineerd door Mack. Na een ingelaste verkenningsronde, gingen Robin en Mack goed van start. Mack wist zijn achterliggende start snel in te halen en finishte als eerste. Robin kwam als 33e over de streep.

Calvin, die uitkwam in de 85cc grote wielen B, wist zijn eerste manche af te sluiten met een tweede plek. Ilja reed 85cc grote wielen A en kwam hier als 10e over de streep.

De tweede manche zag er voor Sasha anders uit, na wisselende rondes, wist hij uiteindelijk als vijfde te finishen. Jarno hield zijn plekje van de eerste manche vast en kwam uiteindelijk wederom als 13e over de finish.

Voor de jongens bij de 85cc was het een moeilijke tweede manche. Mack kwam in de eerste ronde ten val en had enige tijd nodig om weer verder te kunnen. Hierdoor viel hij terug naar een 28 plek, maar wist dit vol gas in te halen en haalde de finish uiteindelijk op een 8e plek. Robin finishte in deze ronde als 31e. Calvin kwam uiteindelijk in zijn klasse als 3e over de lijn en Ilja als 17e.

Podiumplaatsen waren er uiteindelijk voor Sasha (3e) en Mack (2e).