Streekcross VAMAC Varsseveld

20-04-2014 | Voor de eerste keer dit jaar was er streekcross die werd gehouden op het circuit in Varsseveld.

Om half negen hadden we met enkele teamleden afgesproken. Familie te Vaarwerk had alles al afgezet met linten dus we stonden gezellig bij elkaar. Na het lopen van de baan begon om 09.30 de trainingen. De baan lag er mooi bij. Hard, vlak en de bulten lagen er mooi bij. Varsseveld had er veel aan gedaan om de baan goed en veilig te maken.

Om 12.15 ging de eerste manche (85cc kl w van start) met Robin te Vaarwerk. Robin had helaas niet zo’n goede start en eindigde in de middenmoot. Daarna begon de klasse 85 cc grote wielen. Zowel niet startbewijs houders als startbewijshouders reden hier met elkaar in één klasse.
In deze klasse reden vier leden van het team: Calvin te Vaarwerk, Ruben Koskamp, Ticho Eringfeld en Gabriël kasten.
De start bij Calvin verliep niet helemaal soepel omdat zijn koppeling niet goed werkte. Ticho, Ruben en Gabriël starten zonder technische problemen. Ruben en Gabriël zaten vlak bij elkaar in de voorhoede. Calvin kon zijn slechte start helaas niet meer goed maken en bleef achter.

Gabriël kwam als tweede over de streep (Jeroen Bussink kwam helaas ten val) na Damian Bergevoet. Ruben finishte als derde. Helaas lukte het deze manche Ticho en Calvin niet om bij de voorhoede aan te haken.In de pauze hadden de moeders allerlei lekkere dingen voor de rijders zodat ze zich weer goed konden opladen voor de tweede manche.

Helaas had Robin geen perfecte start in de tweede manche en hij eindigde in totaal als twintigste.
Daarna de 85 cc grote wielen. Bij de start zaten alle teamleden er goed bij. Calvin had een goede start buitenom en lag direct als tweede. In de tweede ronde was hij helaas afgezakt naar de derde plek. Gabriël en Ruben reden snel in en haalden hun teammaat in zodat Calvin als zesde over de finish kwam, Ruben als vierde en Gabriël als derde. Ticho werd meerdere keren geblokt en zat helaas niet bij de top tien.

Al met al een heel mooi eindresultaat waarbij het streekresultaat als volgt was: Gabriël 1, Ruben 2, Ticho 3 (niet startbewijshouders) en Calvin 5 bij de startbewijshouders.

Tekst: Jochem Kasten / Foto’s: Moniek Eringfeld