Cross ADAC Grevenbroich

21-04-2014 | Tweede paasdag werd voor de tweede keer dit jaar de ADAC gereden door het team. Allemaal vroeg uit de veren en sommige teamleden hadden zelfs overnacht in Grevenbroich want om 8.00 uur begon de training. Met de slaapkuikens nog in de ogen stonden Ilja, Calvin, Ruben, Mack, Sasha, Robin, Gabriël en Ticho (had voor deze dag een wildcard) aan de start. De baan lag er erg mooi bij. Na de training konden eindelijk de, van de avond daarvoor gevonden, eieren worden opgegeten. Deze waren vakkundig door de senior Paashaas Rutten verstopt. Met een buik vol eieren begon iedereen aan de starttraining. Dit feit legde geen windeieren want 5 leden zaten met hun tijd bij de eerste tien. Ilja voorop met plaats vier. Zelfs Sasha, die als enige met de 65 cc tussen de 85 cc grote en kleine wielen reed had een fantastische tijd neergezet.

Voor de eerste manche werden de rijders bij elkaar geroepen en werd er gevraagd of de baan nog moest worden geschoven en of men daarop wilde wachten. Nou, dat wilden de jongens wel en zo duurde het een tijdje voor ze van start konden gaan. Met de start zat iedereen, uitgezonderd een rijder met een technisch mankement, er weer goed bij. De baan lag op dat moment er goed bij want die jongens in Grevenbroich weten wel hoe ze moeten schuiven. Dit resulteerde in een eindstand van Mack als zevende, Ticho als 25, Robin 20, Ilja 4, Gabriël 9, Calvin 10, Sasha 22, Ruben 8.

De tweede manche moesten de rijders een tijdje wachten op een gewonde die nog op de baan lag. Wederom wachten in de fuik. Toen deze gesloten werd kwamen er nog twee rijders die er niet meer in mochten. Bij de ADAC leven ze het reglement goed na en deze rijders mochten er niet in. Dat gaf wat gedoe maar uiteindelijk kon de tweede manche beginnen. Mack had hole-shot en ook de andere rijders zaten er weer goed bij. De baan had een volledige metamorfose ondergaan en je zag als toeschouwer alleen maar helmen die af en toe naar boven kwamen en weer zakten alsof ze in een ruwe zee zaten. Wat een enorme knippen waren er ontstaan. Toch lieten de teamleden zich niet kennen en hielden ze goed vol. Met bovenbenen als staal (zitten was er deze manche niet bij) en onderarmen die op knappen stonden, eindigde het team als volgt: Ticho 22, Ilja 3, Mack 9, Gabriël 8, Calvin 10, Robin 27, Sasha 12 en Ruben 7.

Wederom een erg gezellig dag waarbij er ook in Duitsland aandacht is gevraagd voor de zorg aan zieke kinderen. Top jongens!!