Podiumplek voor Jarno Paascross Gouda

22-04-2014 | Er waren 27 inschrijvingen bij de 65cc op de Paascross in Gouda. Grote en kleine wielen reden bij elkaar. 12 kleine en 17 grote wielen.

Jarno had de derde trainingstijd neer gezet.

1ste manche: Jarno had een slecht nummertje en moest eigenlijk op de tweede rij of het slechtste plekje aan de binnenkant van het starthek gaan staan. Jarno koos voor het laatste.

Was hierdoor erg gebrand op een goede start en maakte dit ook waar. Hij ging als vijfde de bocht in. Rondje na rondje reed hij steeds verder naar voren. Tot hij twee rondjes voor het einde de kopman passeerde en twee bochten verder een foutje maakte en ten val kwam. Stapte snel weer op de motor en wist de schade te beperken en als derde te finishen.

2de manche: Het ‘slechte’ plekje aan het starthek was hem toch wel bevallen en koos hier weer voor. Eerste ronde als zevende door en reed ronde na ronde naar voren. Tot hij halverwege in de manche de kop positie overnam en deze zwaar bevochte positie vast hield tot aan de finish. Dit was voldoende voor de eindoverwinning.

Vol trots nam Jarno de beker voor de eerste plaats in ontvangst.

Tekst / Foto: Mien Baum