Ilja Rutten #31

Ilja Rutten, geboren 29-09-1999, alias The Iceman

Ik ben met de motorcross opgegroeid omdat mijn vader ook deed crossen. Toen ik 7 jaar was heb ik mijn eerste motor gekregen , een KTM 65cc. Ik heb toen 2 wedstrijden bij de MON meegedaan om te kijken hoe het was om wedstrijden te rijden. Maar in 2007 hebben ze bij ons ingebroken en alles meegenomen, dus ook mijn motor.

Toen kwam de keuze of voetballen, wat ik ook leuk vind, of crossen. Ik heb toen gekozen voor voetballen, dit heb ik 3 jaar gedaan, ik was ook geselecteerd voor de KNVB, maar toen ik daar bij afvallers behoorde ben ik weer gaan crossen.

Begonnen ben ik toen in Belgie, bij de VBM omdat mijn vader daar ook reed, dat was in 2010, en direct op een 85cc KTM.

Dat jaar daarna zijn we gaan rijden bij de DMX zuid, bij de 85cc kleine wielen, het rijden ging op het laatst van het jaar zo goed dat we in 2012 besloten om de stap te wagen bij de KNMV.

Dit jaar rijd ik voor het 2e jaar bij de 85cc gr wielen, helaas mag ik vanwege mijn leeftijd geen ONK’s , en EK’s meer rijden, dus gaan we helemaal voor de NK’s, en we gaan ook nog wat wedstrijden bij de ADAC NRW cup rijden.

Mijn bijnaam heb ik gekregen van mijn peetoom, omdat die vond dat ik heel erg koelbloedig kan blijven in stress momenten.

Verder ben ik ontzettend blij dat ik in dit team mag rijden en me mag inzetten voor kinderen die het niet zo goed getroffen hebben dan ik.
Dus “vol gas voor zieke kids “.

Website: www.sashaenilja.nl

< De rijders