Calvin te Vaarwerk #177

Ik ben Calvin te Vaarwerk en geboren op 28-02-2001

Op 3 jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader een Suzuki quad voor de verjaardag, daarop reden we altijd mee door het weiland van opa en oma.

Al korte tijd later werden we lid bij de Halmac en gingen daar rijden op de kinderbaan.
Ik werd te groot voor de quad en mijn vader kocht een andere een grotere en mijn broertje kreeg deze.
Maar de interesse voor een echte motor werd steeds groter maar mama vond dat te eng dus werd er een zijspan aangeschaft zo tenminste 1 wiel minder.

Maar aangezien er niemand in de bak wilde heeft mijn vader de bak eraf gehaald en daar ging ik op 2 wielen geweldig was dat.
Al kort daarna ging het niet hard genoeg meer en kwam er een echte KTM 50 cc en wat was dat mooi ik ging al heeeeeeeeeeel hard.

Toen kwam de tijd om op zoek te gaan naar een grote motor en dat werd een Suzuki 65 cc ik was toen pas 5 jaar, ik deed mee aan diverse clubwedstrijden en zelfs bij de streekwedstrijden en werd in het eerste jaar zelfs 3e totaal.
We gingen zelfs naar oost Duitsland om te trainen met Jef Janssen wat enorm spannend en heel erg leerzaam was.

Later ben ik overgestapt op een KTM65 cc grote wielen en het ging alleen maar beter, we reden veel clubwedstrijden en streekwedstrijden gingen overal trainen wat erg leuk was.
Op een gegeven moment hebben we besloten om mee te doen met het Nederlands kampioenschap 65 cc wat erg spannend was allemaal.
We reisden heel Nederland door met de caravan om deel te nemen aan alle NK maar wat gaat dat hard zeg, en ik ben uiteindelijk 9e geworden in de totaal uitslag waar we allemaal heel tevreden mee waren.

De motor werd te klein of ik te groot maar er werd een KTM 85 cc aangeschaft, waar we ook met de NK`s meededen alleen helaas vroeg in het seizoen brak ik mijn pols en was helaas uitgeschakeld.
Na het herstel ben ik weer gaan rijden maar het seizoen was helaas voorbij en ben overgegaan op de grote wielen, in Oost Duitsland heb ik dan ook constant getraind onder leiding van Gert-Jan Assink waar we een hele leuke tijd en trainingen mee hadden.

Nu op dit moment staat alles klaar voor het seizoen 2014, en we zijn in de zeer gelukkige positie om lid te zijn van het MX crossteam Vol Gas Voor Zieke Kids zodat wij als kerngezonde kinderen ook iets kunnen doen voor de kids die het minder getroffen hebben qua gezondheid en lichamelijke gesteldheid, hopen met onze inzet iets goeds te doen voor Vol gas voor zieke kids.

Voor 2014 rij ik op een KTM 85 cc GW en zijn van plan om de NK`s te rijden de ADAC cup en de streek en uitwisselingswedstrijden, verder zullen we zoveel mogelijk trainen op de motor en 2 keer per week train ik samen met Gabriel Kasten o.l.v. Gert-Jan Assink om de conditie en de fysieke kracht op peil te krijgen en houden voor het nieuwe seizoen.

Groetjes Calvin te Vaarwerk #177

Website: www.caro-racing.nl

< De rijders