Gert-Jan Assink, coach #951

Mijn motorcross carrière begon op 4 jarige leeftijd op een schakelbrommer.
Na veel oefenen in het weiland mocht ik dan eindelijk op 5 jarige leeftijd op het circuit trainen.
Na vele rondjes op het circuit in Lichtenvoorde werd er een echte 60cc crossmotor gekocht.
De complete achterhoek werd afgereisd voor trainingen, club en streek wedstrijden.
Zo werden de eerste prijzen en titels al een feit. Op 8 jarige leeftijd begon ik samen met mijn familie heel Nederland door te reizen om deel te nemen aan NK wedstrijden.

Vele Jaren heb ik deelgenomen aan NK wedstrijden, en niet zonder succes! Vele prijzen werden binnen gesleept en zelfs verschillende top 3 klasseringen in bijna iedere klasse is een feit. Door de jaren heen ben ik gegroeid naar een voorbeeld rijder hier uit de buurt en een bekende verschijning op de motorcross. Door alle successen ben ik doorgestoomd naar het hoogste niveau in de Motocross. Momenteel ben zelf actief in de MX2 klasse in zowel Nederland als Duitsland.

Afgelopen jaar was een succesvol jaar en kon ik het Duitse kampioenschap afsluiten op 2de plaats.

Dit wil ik daarom in 2014 gaan verbeteren…

Naast het crossen ben ik nu al 3 jaar actief als gediplomeerd KNMV trainer.

Momenteel rij ik zelf op het hoogst haalbare niveau in Nederland en wil graag mijn ervaring en passie van de motorcross overdragen aan andere rijders. Ik sta met veel plezier langs de kant om rijders te helpen met hun techniek op de crossbaan. Dit doe ik met erg veel passie en plezier. Mij doel is om de rijders harder en veiliger te laten rijden en het juiste voorbeeld te geven op het circuit.

In 2014 zal ik het Team vol gas voor zieke kids ondersteunen in begeleiding van motorcross trainingen. Ik zal de jeugd rijders de moderne techniek leren die momenteel word toegepast in de motorcross. Door mijn bijdrage aan dit team hoop ik de rijders een betere rij techniek te kunnen aanleren maar ook hoe ze samen als team een voorbeeld op de motorcross kunnen zijn voor zieke kids. Naast dit team blijf ik natuurlijk ook trainingen geven aan andere rijders.

Gert-Jan Assink (22 jaar), #951

Website: www.assinkmx.nl

< De rijders